Barion Pixel

Lexi Vendégház Balatonboglár

Lexi Apartmanok és Lexi Vendégház Balatonboglár

Túratipp – Zalaszántó – Béke Sztupa

Zalaszántó Béke Sztupa
TÚRATIPP Zalaszántó – Béke Sztupa
A pünkösdi hosszú hétvégén meglátogattuk családilag az egyik kedvenc helyünket, mely Buddha földi maradványának néhány darabját is őrzi. A Béke Sztupánál jártunk.
A szentély buddhista szerzetesek támogatásával adományokból épült fel, és a Dalai Láma avatta fel. A szép és különleges sztupát zalai ősbükkös erdő veszi körül, ami már maga is egy csoda.
A helynek fantasztikus kisugárzása van, azt mondják, nyugtató és energiaharmonizáló ereje van itt a térnek.
Most először volt alkalmunk a Meditációs Központba is bemenni, és a padlóra leülve abban a különleges térben csendben kicsit magunkba merülhettünk. Olyan jóleső volt ott ülni a piros kis szivacsokon és csak lenni a hűvös csöndben. Érdekes volt: jött be egy csapat felajzott hangulatú izgő-mozgó gyerekcsapat, és odakuporodva mellénk mindenki lecsendesedett, lenyugodott, és ki se nagyon akart menni a templomból. Nem tudom, mennyi időt ültünk ott, de igazán feltöltő érzés volt!
Mi nagyon szeretjük minden évben meglátogatni Zalaszántót! Nézzétek meg, ha erre jártok, szerintem megéri az élmény!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>