Barion Pixel

Lexi Vendégház Balatonboglár

Lexi Apartmanok és Lexi Vendégház Balatonboglár

Kapcsolat

Telefonon itt érsz el minket

Papp Mónika +36 (30) 93 79 453 Papp Csaba +36 (20) 94 94 026

Küldj e-mailt

Üzenetben és e-mailben is elérsz minket
info@lexivendeghaz.hu

Itt találsz minket

8630 Balatonboglár, Attila u. 12. (Bejáratunk a Wesselényi utca felől van!)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok foglalni?
Honlapunkon van foglalási naptár, azon keresztül a legegyszerűbb leadni a foglalást, de az info@lexivendeghaz.hu címen is lehet érdeklődni. Foglalást a félreértések elkerülése miatt csak írásban tudunk fogadni, telefonon nem.
Honnan tudom, hogy a foglalásomat rögzítették?
Minden foglalásról írásos visszaigazolást küldünk e-mailen a foglaló személy által megadott email-címre.
Mennyi előleget kell fizetni?
Foglaláskor 50% előleget kérünk.
Mik a lemondási feltételek?
Amennyiben az érkezési napot megelőzően legalább 14 nappal korábban írásban lemondod a foglalását, a befizetett előleg teljes összegét (visszautalási költség levonása után) visszafizetjük. Az érkezési nap előtti 1. – 14. napon 50 % a kötbér. Az érkezési nap, illetve meg nem jelenés esetén 100 % a kötbér.
Ki-és bejelentkezni mikor lehet?
Érkezni 15 órától lehet, és távozás napján 10 óráig kell a szálláshelyet elhagyni.
Bejelentkezéshez milyen okmány szükséges ?
Érkezés után, – eleget téve e törvényi kötelezettségnek, melynek célja a turisztikai szektor digitalizálása, – be kell olvasnunk szkennerrel a személyi okmányokat. Erről többet itt tudtok olvasni: https://vizainfo.hu/gyik Kérem, mindenképp hozzátok magatokkal a személyi okmányokat, az okmányolvasás amúgy nagyon gyorsan megy, csupán pár perc. Okmányok beolvasása nélkül sajnos nem adhatjuk át a szálláshelyet, ez a turisztikai törvény.
Tudunk előbb érkezni, és tovább maradni?
A megadott időpontoktól eltérni csak előzetes egyeztetés után tudunk. A korábbi érkezés lehetőségéről az utazást megelőző nap tudunk információval szolgálni, mivel foglaltság és takarítás függvénye.
A kulcsokat hogyan kapom meg?
A kulcsokat minden esetben a helyszínen kapjátok meg. Érkezésetek előtt részletes tájékoztatást fogtok kapni a kulcsátadás pontos menetéről.
Hol tudok majd parkolni?
A vendégház előtt egy parkoló került kialakításra, amelyet kizárólag a vendégház és az apartmanok vendégei használhatnak. Parkolóink sárga „parkolást tiló” táblákkal vannak ellátva, hogy idegenek ne álljanak oda.
Hívhatok vendégeket a vendégházba, míg a szálláshelyet bérlem?
A turisztikai törvény értelmében a bérelt szálláshelyen csak a VIZA rendszerbe bejelentett személyek tartózkodhatnak. Plusz fő látogatás céljából sem tartózkodhat az ingatlanon, sem a házban, sem az udvaron, adó-ellenőrzés vagy IFA ellenőrzés alkalmával nem bizonyítható, hogy ő mit keres ott! E szabály megsértése a törvény értelmében magas büntetéssel és a szálláshely engedélyének végleges visszavonásával jár. A félreértések elkerülése miatt, tehát ne fogadjatok vendégeket a szálláshelyen! Ha ismerősökkel szeretnének találkozni, kérjük ne nálunk tegyétek, hanem válasszatok egy vendéglátó egységet! A szálláshely a bejelentett és fizető vendégeinknek tartjuk fenn, – semmilyen indokkal ne jöjjön be idegen látogatóba, – nem toleráljuk!
Alhat nálam vendég a vendégházba, míg a szálláshelyet bérlem?
Az előző válasz itt is irányadó! A szálláshely a bejelentett és fizető vendégeinknek tartjuk fenn, – semmilyen indokkal ne jöjjön be idegen látogatóba vagy ott aludni, – nem toleráljuk! E szabály megsértése esetén -mivel ez utazási szerződés megszegés -felszólíthatjuk a bérlőket a vendégház elhagyására.
Fűtési szezonban kell fizetni a fűtésért?
A fűtési szezonban érkezésetekre rendesen bemelegítjük, felfűtjük a szobákat, a fűtésért külön díjat nem kérünk. A fűtés automatán működik, és 22-23 fokra van állítva. Ha ez túl meleg, on-line elérjük a vezérlést, és be tudunk állítani kevesebb hőfokot, ha szóltok. Ennél magasabb hőmérséklet beállítását is kérhetitek extra díj fejében, mely a külső hőmérséklet függvénye.
Klíma van a szobákban? Fizetni kell érte?
Vendégházunkban 2 db klíma van, tetőteraszos 2 fős apartmanunkban szintén 2 db klíma üzemel, jakuzzis 2 fős apartmanunkban 1 klíma van. A klíma használati díja 2000 Ft/éj/apartman. Dézsafürdős 2 fős apartmanunk klíma nélküli, azonban mennyezethűtéssel ellátott (hideg víz kering a plafonban így hűtve a falakat).
Ágyneműt és törölközőt kapunk majd?
A szobákban annyi ágy vár felhúzott ágyneművel Titeket, ahányan a foglalásban jeleztétek. Ezen felül természetesen jár törölköző is mindenkinek.
Lehet a szálláshelyen dohányozni?
Tilos a dohányzás a házon belül, a wellness helyiségben, és a dézsa használata közben. A teraszon és a kerti kiülőkben vannak hamutartók, ott lehet dohányozni.
Lehet kisállatot, -kutyát, macskát, hörcsögöt, más házikedvencet – hozni?
Mi is nagyon szeretjük az állatokat, de a szálláshely jellege miatt és a szigorú higiéniai okokból állatok nem jöhetnek.
Ketrecben vihetem a cicámat, hörimet, kismadaramat?
Nem, kisállatot ketrecben sem tudunk fogadni.
A konyha felszerelt?
Hűtő, mikró, gázfőzőlap, kávéfőző, tányérok, poharak, edények, kések, minden alapvető konyhai felszerelés megtalálható nálunk. Vendégházunk és jakuzzis apartmanunk mosogatógéppel is rendelkezik.
A wellness (jakuzzi, fürdődézsa) üzemeléséről mit kell tudni?
A wellness használata közben alapvető elvárás, hogy egymás pihenését ne zavarjuk közben pl. hangos zenével vagy egyéb hangos tevékenységgel.
Grillezni szeretnénk. Kinek szóljunk?
Grillsütőnk gázüzemű, ha használni szeretnétek, akkor olyan egyszerűen használható, mint egy szikragyújtós gáztűzhely. 10 perc körülbelül, míg felmelegszik, utána már használható. A grillrácsra mindenki használ grilltálcát, kérjük Ti is figyeljetek erre. Grilltálca van a sütő melletti szekrényben bekészítve. Ha valamit nem tudtok, szívesen elmagyarázzuk vagy megmutatjuk. Azonban jó ha tudjátok, hogy a grillezés elsősorban tavasztól őszig élvezhető, télre a sütőket elpakoljuk, tehát nem használhatóak.
Tüzet rakhatunk az udvarban?
Az udvar mindenütt díszgyeppel és antik kőburkolattal van borítva, így a tűzrakás tilos.
Gyertyát lehet gyújtani a szálláson? Vagy füstölőt??
Kérünk benneteket, hogy se a wellness-ben, se a dézsánál, se a lakásokban ne használjatok gyertyákat vagy füstölőket tűzveszélyességi okokból.
Hogyan közelíthető meg a szálláshely?
A címünk Balatonboglár, Attila utca 12, azonban a főbejárat a Wesselényi utca felől van.
Kit hívjak, ha baj van?
Ha bármiben segítségre szorultok, hívjatok minket a 30/9379453-as vagy 20/9494026-os számon. Ha nem vagyunk épp elérhetőek, írjatok sms-t vagy ha sürgős, akkor FB oldalunkon üzenetben is elérhetőek vagyunk, de ez általában kis időbe telik, mire reagálni tudunk.

Minden egyéb felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk!