Barion Pixel

Lexi Vendégház Balatonboglár

Lexi Apartmanok és Lexi Vendégház Balatonboglár

Túra Tipp – Gyugy –Örökkévalóság Parkja

Gyugy-Örökkévalóság Parkja

Ha szeretitek a kilátókat és az érdekes helyeket, akkor látogassatok egy aprócska kis faluba, Gyugyra, mely Balatonboglártól 10 km-re, délre bújik meg Somogyország lankái között. Én kerékpárral is lazán 30 perc alatt ki szoktam kerekezni.

 


Az falu dombján egy szépen felújított Árpád-kori templom áll. A dombon három Szent-György vonal keresztezi egymást, így a helynek erős energetizáló hatása van. Ez oly annyira igaz, hogy akár hányszor meglátogatom a helyet, és ücsörgök egy-két órát a padokon, aznap biztosan nem alszok egész éjjel!

Gyugy-Örökkévalóság Parkja
Gyugy-Örökkévalóság Parkja

A másik érdekesség, hogy a park tulajdonképp egy temető. Ezt ott sétálva érzékeli a látogató, de mégsem zavarja. Legalább is engem nem zavart. Ahogy a ragyogó napsütésben kipillantottam a tájra, inkább az jutott eszembe, hogy milyen szép az élet! Hogy mennyi csoda vár az emberre, míg él. Meg hogy addig élvezzük az életet, amíg lehet… Fura nem?

 

 

A park legmagasabb pontján van egy kilátó, melyen ha elindul a látogató, akkor megszólal egy harangjáték, és különös hangulatot ad a felfelé úthoz. Amikor én ott voltam, épp virágzott a repce, és csodaszép színeket varázsolt a tájra. Fentről látni a Balaton északi partjának tanuhegyeit és Somogyország bájos lankáit.

 

Gyugy-Örökkévalóság Parkja

Gyugy-Örökkévalóság Parkja


Nekem nagyon tetszik a park, pedig sokszor jártam ott. Gyertek, nézzétek meg magatok is!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>