Barion Pixel

Lexi Vendégház Balatonboglár

Lexi Apartmanok és Lexi Vendégház Balatonboglár

Mit ne hagyj ki Balatonboglár környékén! 3 látnivaló, ha csak 2 napod van

Kishegy-Panoráma kilátó
Ha a strandolás mellett szeretnél kicsit körbenézni, akkor itt 3 tipp, hogy én mit nem hagynék ki:
1, Gömbkilátó csodaszép panorámával a Balatonra
Ezt a programot akár sétával is megteheted tőlünk, mert a kilátó parkolója, ahol az autót amúgy is le kellene tennetek, 10 perc sétára van a vendégháztól. A parkolótól még pár perc, míg feljuttok a Várdombra, és ott kicsit körbenéztek. A Kilátóba belépőjegyet kell venni, de pár száz Ft, szóval nem nagy összeg és nagyon megéri a kilátásért.
A kilátó mellett van a vadiúj lombkorona ösvény, ahonnan szintén csodaszép fotókat tudtok majd lőni. A dombon Bobpálya és Kalandpark is működik, ha nincs strandidő, nagyon jó opció ott eltölteni a napot. Kávézó is üzemel.
Gömbkilátó Balatonboglár
Gömbkilátó Balatonboglár
2, Séta a Platánon és chill a parton
„A Platán”, ahogy mi helyiek emlegetjük, Balatonboglár legnagyobb és legkedveltebb szabad strandja, a város szíve. Tőlünk 20 perces kényelmes sétával érhető el. Ha a GPS-be ütitek, akkor a Képzelj el egy hatalmas parkosított zöld területet, ami tele van padokkal, sétányokkal, rózsákkal, levendulával, rengeteg modern játszótérrel, sportpályákkal, melyek szabadon használhatók, pl street workout pálya, kosárpálya, röplabda pálya, görkori pálya, csak hogy párat említsek.
A Platán mellett van a Boglári Hajó- és Yacht Kikötő is, ahonnan Balacsonyba is indul hajójárat, de sétahajókázni is lehet.
A Platánon van Boglár egyik legjobb (bár szerintem e legjobb) étterme, a Gianpieros, amit szoktam ajánlani, ha az ember egy modern, színvonalas helyet keres, ahol jó a konyha és a kiszolgálás egyaránt. Ha az étterem nem opció, akkor a Platánon számtalan büfé is van,ahol tudtok majd enni. A Boglári Borudvarban pedig helyi borok kóstolhatók esténként!
Borudvar Balatonboglár
Borudvar Balatonboglár
3, Kishegyi borozás + fotópont meglátogatása
Kishegynek hívják a szomszéd város, Balatonlelle mögött lévő borhegyet, ahol számtalan szép panorámás étterem és borospince üzemel. Sok csak nyáron van yitva, de vannak, akik már éven át üzemelnek.
Kishegy tőlünk 5 km, sokan mennek kerékpárral, de azt jó ha tudod, hogy ez nem sík terep! 5 km amúgy pont egy órás túra, akár gyalog is megtehető, bár a Boglár és Lellét összekötő „hátsó úton” nincs járde, ott csak az út szélén lehet bandukolni, és forgalom is van rendesen.
Autóval 8 perc, és a GPS-ba a Majtényi Présház Borozót kell beütni, az mellett található a parkoló a borhegyen. A parkoló mellett egy kis kápolna áll, és a panoráma csodaszép. A Majtényi-nek hosszú panorámás terasza van, ahol egy vacsora alkalmával az északi parton lebukó naplamentét is végig tudjátok nézni. Csodálatos látvány! A konyha is jó, mi szeretjük. De ugyanígy ajánlani tudjuk ott fent a Hegyi Borterasz Balatonlelle éttermet is.
Ha a kápolnánál leteszitek az autót, akkor a Kishegyi Kilátó Balatonlellét ütve a GPS-be, meg fogjátok találni a kilátópontot a parkerdőben. A parkolótól 700m kell sétálni, szóval bírható táv. Útközben az ember áthalad egy parkerdőn, ahol van szalonnasütögető hely és túrabicikli pálya is, meg játszótér is a kicsiknek. A kilátó tulajdonképp egy kis épített terasz, mellette asztalon padok, akár piknikezni is egy jó kis program lehet ott.

Hegyi Borterasz Kishegy Balatonlelle
Hegyi Borterasz Kishegy Balatonlelle

Majtényi Présház Borozó Kishegy Balatonlelle
Majtényi Présház Borozó Kishegy Balatonlelle
Hamarosan jövök még tippekkel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>