Barion Pixel

Lexi Vendégház Balatonboglár

Lexi Apartmanok és Lexi Vendégház Balatonboglár

Esik az eső!! Mit csináljunk a Balatonnál?

Saját tapasztalatból tudom, hogy milyen kellemetlen, ha a nyaralás alatt több napig tartó eső keseríti meg a társaság hangulatát. A fő kérdés ilyenkor: milyen beltéri programot lehet csinálni. Ebben a bejegyzésben erre szeretnék pár javaslatot tenni a Balatonnál.
Mi a családdal, – ami a férjemből, 13 éves tinilányomból és jómagamból áll, – gyakran látogatjuk a közeli termálfürdőket. Hozzánk közel eső hatalmas gyógyfürdő Zalakaroson van, ami gyógyfürdő és élményfürdő is egyben. Aztán ott van még Kehidakustány, ami jóval kisebb és szerintem pont ezért kicsit élhetőbb is. Van egy klassz termálfürdő Zalaegerszegen is, az is nagy kedvencünk volt egy időben.
Ha nincs kedv fürdőbe menni, akkor jó úticél lehet Keszthelyen a kastély meglátogatása, és előtte vagy utána egy finom ebéd a Tompos étteremben. A Tompos a mi személyes kedvencünk, gyakran látogatjuk a férjemmel, és még soha nem csalódtunk a konyhájukban, sem a kiszolgálásban.
Aztán a délutáni kávéhoz érdemes elautózni picit tovább Gyenesdiásra a Mónisüti cukrászdába. Ha már ettetek jót, hát ez az lesz! Nem használnak semmi műrámát, műhabot, minden régimódian vajjal, igazi tejszínhabbal tényleg kézművesen készül. Eszméletlen finom minden!
Kis kiruccanásnak ott van még esetleg Siófok és a Víztorony meglátogatása, aminek a tetejében egy forgó körpanorámás kávézó van. Közvetlen mellette van a Sió Pláza, és ha nagyobb tinigyerekkel vagyunk, akkor ő valószínűleg élvezni fogja a shoppingolást és esetleg egy jó filmet a Sió Moziban. Ne kövezzetek meg érte, de esőnapokon szerintem ez is opció lehet beltéren elütni az időt és fölfedezni valamit a környéken.
Nagyon kedvelt úticél esőnapokon a Tapolcai-tavasbarlang. Azonban mielőtt elindultok, tudjatok róla, hogy sokan szeretnék megnézni. Fontos! Ha nincs online jegyetek, nem biztos hogy bejuttok. A barlang fokozottan védett, csak korlátozott létszámban tudnak fogadni látogatókat.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem sikerült picit segítenem programot találni. De gondoljunk arra: nem eshet örökké!! 😊😊
Lehet, hogy egy kép erről: vízfelület

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>