Lexi Vendégház Balatonboglár

Lexi Apartmanok és Lexi Vendégház Balatonboglár

Borkóstoló Balatonboglár környékén

Ha szeretitek az exkluzív, de ennek ellenére autentikus helyeket, akkor Rádpusztát ne hagyjátok ki.

A Balatontól 3 kilométerre fekvő kis falu Rádpuszta. Ott található a „Rádpuszta Gasztro Élménybirtok”, mely egy egyedülálló területi és környezeti adottságokkal megáldott, lenyűgöző birtok. Megközelíthetőségét tekintve az M7-es autópályától alig 800 méterre van, Balatonboglárról én autóval 10 perc alatt szoktam kiérni Rádra.

Mi viszonylag sokat járunk ki a birtokon található Lovascentrumba, mert a nagylányunk ott lovagol. A birtokon főzőversenyeket, rendezvényeket is tartanak, de van ott állatsimogató, csárda, és borospince is.
Múlt héten mi barátokkal látogattunk ki Rádra. Mivel épp marhalábszár-főző bajnokság folyt,  a fiúk elmentek pörköltet enni az udvaron felállított sátorhoz, mi lányok pedig a Csárdában szerettünk volna megvacsorázni. A rendezvény ellenére is volt szabad asztal, mert hatalmas a csárda nádtetős terasza.

Rádpuszta-Csárda terasz

A barátnőm most járt Rádon először, és el volt ámulva, hogy ő erről a helyről még soha nem hallott, pedig született helybéli. Hát igen, sokan lerekednek a balatonparti helyeknél, és nem is tudják, milyen szép helyek vannak kicsit messzebb a parttól. A Csárdában elsősorban hagyományos ízes magyar ételeket kínálnak, de van egy újabb vonal is. Lányom állandó kedvence a tejszínes spenótos gnocci, mi nagyon szeretjük a bográcsgulyást, és én személy szerint a mákos gubát.

A pincében járva először nekem is lesett az állam: fantasztikus tisztaság, elegancia áradt a hatalmas hűvös terekből, megértem fényképezni mindent. A pince 180 éves és megtalálható benne a magyarországi 22 borvidék kiállítása, emellett bemutatja a hazai pezsgőket és eredet védett pálinkákat. A szájtátás után hamarosan gyöngyözőbor is került a poharunkba, és egy kis rögtönzött borkóstolót is kaptunk.


Mivel jókedvünk kerekedett, visszaültünk még a csárdába pálinkázni. Végül cigányzenével és nótaszóval zártuk az estét. Zene nem hiszem, hogy mindig van a csárdában, lehet hogy most csak a rendezvény miatt voltak a zenészek ott, de igazából nem is szükséges. Anélkül is jó.
Összefoglalva: ha valami jót és kiadósat ennétek, vagy borkóstolóra vágytok,  akkor én szívből ajánlom a Rádpusztai Birtokot.

Van Facebook oldaluk – „Gasztro Élménybirtok – Rádpuszta” néven, – ott minden további infót megtaláltok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>