Barion Pixel

Lexi Vendégház Balatonboglár

Lexi Apartmanok és Lexi Vendégház Balatonboglár

Balatonboglári Borudvar – esti kis lazulós programnak tökéletes

A Borudvar a Platánstrand előtti részen üzemel a nyári hónapokban, és a helyi borászok borait lehet végigkóstolni a pavilonok elé kihelyezett asztaloknál. Mi minden évben legalább egyszer lesétálunk, üldögélünk egyik borásztól a másikig, kóstolgatunk, és élvezzük ahogy fúj a friss balatoni szél a parton.

 

Boglári Borudvar

Tegnap lemértem, 20 perc alatt értünk kényelmes sétával gyalog a Platánig. (Gyors magyarázat, hogy mi is a Platán: ahogy a helyiek hívják, a Platán az a Platán Szabadstrandot és a körülötte lévő vendéglátó helyek köznépi megnevezése. A nyári „központ”. Ha mi azt mondjuk, hogy lemegyünk a Platánra, az azt jelenti, hogy vagy strandolni, vagy sétálni, vagy vacsizni, vagy borozni megyünk.)

Tegnap este volt élőzene is, bár ez elég ritka, ugyanis a Platán mellett élő nyaralótulajdonosok eléggé sérelmezték a nyaranta a „zajt”. Több per is folyt az elmúlt években e témában. Mondjuk soha nem értettem, hogy aki csöndet és nyugalmat akar, az miért pont Boglár legnyüzsgőbb részén vesz ingatlant. Na mindegy, a lényeg az, hogy a Platán az esetek nagy többségében elég csendes 10 óra után.

Vízbelépő lány szobra a „Platánon”
Gianpieros Étterem-Platán Strand előtti téren

Tegnap szerencsénk volt, és annyira kellemes volt az élőzene, – az emberek táncoltak is, – hogy még beültünk a Gianpieros étterembe egy koktélra. (Helyiek elnevezésében csak Pierosz.) Aztána koktélra megéheztünk, így -mert a Pieroszban elég későig van konyha, – rendeltünk egy kis harapnivalót is. Az étterem Boglár egyik legjobb helyén lévő étterme, szép nagy terasszal rendelkezik, és finom ételeket ad. Hátránya a nyári hónapokban, hogy nehéz asztalhoz jutni, de hát nyáron a jó helyek tele vannak. Nálunk a férjemmel szinte alapszabály, hogy oda szeretünk menni, ahol sokan vannak, mert oda valószínűleg „visszajárnak”. Üres asztaloknál ácsingózó pincérek, az biztosan nem jó jel, inkább állunk sorba, mint legyünk kiszolgálva gyorsan, de színvonalon aluli étellel. A Pierosz nekünk mindig bejön, és a pizzájuk nagyon finom!


Aztán 11 felé hazasétálnunk, és megint megállapítottuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen szép helyen lakunk, és hogy BOGLÁR MILYEN SZUPER HELY! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>